Társadalmi felelősségvállalás

Aktivitás

TERMÉKENY SZAVAK

Parole fertili

Termékeny szavak - Parole Fertili – 2016-ban Olaszországban kezdődött digitális történetmondó program, és elköteleződése, hogy az emberek megosszák egymással a gyermekvállalás folyamatában szerzett tapasztalataikat
A Fórumot a Digitális Egészségügyi Bölcsészettudományi Központ fejlesztette, az IBSA feltétel nélküli hozzájárulásával.

A Termékeny Szavakat megelőzően (Parole Fertili), az interneten a termékenységgel kapcsolatos témakörben kétfajta megosztás volt: fórumok- amelyek tartalmának célja leginkább segítség kérés és információ szerzés volt; a másik fajta - a szakemberek weboldala, amik a mesterséges megtermékenyítésről szóltak.

Parolefertili.it egy új megjelenést jelentett, mert az interneten az eddigiektől teljesen eltérő megközelítést hozott „elbeszélő” formában: valójában egy olyan fórum alakult ki, ahol emberek, férfiak, nők, és párok- előzetes szűrés nélkül, akár névtelenül is, szabadon megoszthatják tapasztalataikat. Az eredmény robbanásszerű és felszabadító volt: intenzív érzelmi hatású történetek tucatjai kerültek megosztásra boldog befejezéssel, vagy kevésbé boldog befejezéssel, és az emberek egy szülői közösség tagjaként érezve magukat egymást is tudták inspirálni, amiben mindannyian őszintén megélhették saját és más megosztó szülők  személyes tapasztalatait, és azok érzelmi vonatkozását abban a helyzetben.

A program az adományozás metafóráját/hasonlatát használja: az emberek megosztják élettörténeteiket és érzelmeiket, az olvasók pedig  figyelmükkel és együttérzésükkel szimbolikusan befogadják a közzétett történeteket.

Viszonzás az ajándékra 
A „Termékeny szavak. Utazás a gyermekkeresés során" („Parole Fertili. Viaggio alla ricerca di un figlio") megjelenésének támogatásával az IBSA szeretne valami értékeset visszaadni minden embernek, férfinak és nőnek, akik a történetüket megosztották, azzal a tudattal, hogy az asszisztált reprodukciós programokban (ART) részt vevők természetesebben tudják kezelni a folyamatot, ha megtapasztalják az együttérzést. A projekt célja az is volt, hogy a programban résztvevő egészségügyi dolgozók tudatosabban kísérjék figyelemmel és támogassák a programban résztvevő párokat- tudva azt, hogy ilyen helyzetben mennyire érzékeny személyes terület érintett.
 
A könyv, amit Mondadori Electa adott ki, az IBSA Farmaceutici Srl (Olaszország) feltétel nélküli támogatásával, több mint ötven történetet tartalmaz, amik azért keletkeztek, hogy a legértékesebbet osszák meg: olyan tapasztalatot és tudást, hogy a mesterséges megtermékenyítés nem egy könnyű történet, és erős érzelmeket indíthat el az emberekben és a pár teljes életét befolyásolhatja, a gyermekváráson felül is.

Casa dos Curumins

casa dos curumins

Casa dos Curumins offers dreams and hopes to children and young people living in the Santa Terezinha favela, in the suburbs of Sao Paolo, Brazil. The association was founded In Switzerland in October 2005 with the aim of working with the volunteers of Santa Terezinha, who have been providing social services in this district for many years.

The goal of the initiative is to offer opportunities and practical alternatives to those that have lost all hope and dreams, giving them the possibility to study, providing much-needed food, professional training, healthcare assistance for children, young people and their families, and conveying strong ethical values.

I Bambini delle Fate

I bambini delle fate

For years IBSA Italia has been working with the social enterprise "I Bambini delle Fate", which provides economic support in social inclusion projects for families with children and young people affected by autism and other disabilities.

More specifically, in the Lodi region, the contribution made by the company goes to support the non-profit Stefano and Angela Danelli Onlus Foundation, whose goal is to enhance the protection of the psychophysical wellbeing of families, helping parents to recognize and accept their child's disability, to acquire tools and skills to become more efficient in the everyday management of their child and to deal with adverse events. Through this Foundation, parents can also meet other people and build associations or informal groups to support other families, thus promoting a virtuous circle of social support.

KUTATÁSOK

A Cég támogatja, olyan tekintélyes Kutatóintézetek megbízását, mint például a CENSIS és a GFK, akik Svájcban és Olaszországban felméréseket végeznek a tudatosság a szülői nevelésben témakörben. A felmérések eredményeit elemezve olyan adatokat sikerült összegyűjteni, amelyek a nagyközönség felé egy átfogó képet-,  a szakemberek felé értékes és  részletes információt tud nyújtani.