Társadalmi felelősségvállalás

Alapítványok

IBSA ALAPÍTVÁNY TUDOMÁNYOS KUTATÁSRA

IBSA Foundation for scientific research

2012-ben Lugánóban egy nemzetközi non-profit szervezetet alapítottak, amelyik támogatja a kutatást, a tudományos kultúra terjedését és a fiatal diákok oktatását, fórumokon, munkacsoportokon, tanulmányi ösztöndíjakon és kiadványokon keresztül. Aktív szerepe van abban, hogy az egészségügyi tém, a minőségi élet és az egyénnel való törődés a társadalom számára szélesebb körben váljon ismertté.

ibsafoundation.org

IBSA ALAPÍTVÁNY A GYEREKEKÉRT

IBSA Foundation for children

Az alapítvány fő célja, hogy a svájci Ticino kantonban lévő IBSA alkalmazottak és a helyi  emberek  számára naponta segítséget nyújtson a IBSA Nido Primi Passi néven alapított óvodában 30 gyermek számára (4 hónapostól 4 éves korig).

nidoprimipassi.ch

ALAPÍTVÁNY AZ ALKALMAZOTTAK TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI ALAPJÁRA

IBSA Foundation for occupational pension provision

Ez az alapítvány 1958-ban lett megalapítva, még jóval az előtt, hogy a svájci jog kötelezővé tette volna a nyugdíjalapot, azzal a céllal, hogy az IBSA alkalmazottaknak biztosítsák Svájcban. Ez a kiegészítő társadalombiztosítási szolgáltatás a svájci törvény által előírt társasági nyugdíjalapon felül, támogatja a munkavállalók pénzügyi helyzetét nyugdíjas korukban egészséggel kapcsolatos problémák esetében.