Endokrinológia

Endokrinológia

Az endokrin rendszer sok eleme között az elmúlt évtizedekben a pajzsmirigyet számtalan funkciója miatt kiemelten vizsgálták. A pajzsmirigy hatással van a pulzusszámra, a koleszterin-szintre, a testsúlyra, az aktivitási szintre, az izomerőre, a bőr állapotára, a látásra, a menstruáció rendszerességére, a mentális állapotra és sok egyéb területre.
Mivel a pajzsmirigyhormonok a sejtműködésre hatnak, részt vesznek a test energia-felhasználásának, valamint a sejtek, szövetek és szervek megfelelő működésének szabályozásában.  A pajzsmirigy alulműködése egy sor egészségügyi problémát okozhat, például elhízást, ízületi fájdalmakat, meddőséget, szívbetegséget és depressziót. A pajzsmirigy rendellenességeit, különösen a fejlődő országokban gyakran nem diagnosztizálják, vagy alulkezelik
A hipotireózis (pajzsmirigy alulműködés) világszerte az egyik leggyakoribb krónikus betegség, amely a Föld lakosságának mintegy 2%-át, a nyugati országok lakosságának pedig közel 4-6%-át érinti, és amely a legtöbb beteg számára szükségessé teszi az élethosszig tartó hormonpótló terápiát. Az Amerikai Pajzsirigy Társaság által frissen közölt irányelvek szerint hipotireózis esetén a leggyakrabban választott terápiás szer a levotiroxin
Az IBSA kifejlesztett és szabadalmaztatott egy olyan új gyártási technológiát, ami mérföldkőnek számít ezen az évek óta stagnáló területen.

Figyelmeztetés: A honlapon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvos-beteg kapcsolatot. A feltüntetett javallatok általános jellegűek, személyre szabott terápiát kizárólag kezelőorvosa rendelhet el.