Etikai kódex

Az IBSA Institut Biochimique SA egy 1945-ben, svájci biológusok egy csoportja által alapított, magánkézben lévő gyógyszeripari vállalat. A luganói, svájci központú IBSA országon belül kezdte tevékenységét, de hamar globális méretű konszolidált csoporttá (Cégcsoport vagy IBSA Csoport) vált.

Az IBSA Cégcsoport küldetése a fogyasztók igényeinek megfelelő új megoldások megtervezése és kifejlesztése, illetve a bizonyos betegségek megelőzését és kezeléset, ezáltal a betegek egészségi állapotát és életminőségét javító meglévő termékek hatásosságának és biztonságosságának növelése.

A Cégcsoportot alkotó cégek tevékenységüket a Csoport Etikai Kódexében foglaltaknak megfelelően végzik, abban a meggyőződésben, hogy a törvény tisztelete és a Kódexben foglalt elvek és értékek betartása alapvető feltételei a cég működésének.

A Cégcsoport, amelynek üzleti tevékenységeit a kiválóságra való folyamatos törekvés iránti elkötelezettség jellemzi, úgy döntött, hogy lefektet bizonyos etikai elveket és viselkedési szabályokat ebben a dokumentumban, ami azt a célt szolgálja, hogy a cég az üzleti etika tiszteletben tartásával egy közösségi kultúrának megfelelően működjön, ahol a törvények betartása és a törvényesség elve alapvető feltételeknek tekinthetők, illetve, hogy megvédje a piacon kialakult arculatát és hírnevét.

Az Etikai Kódexen keresztül az IBSA Cégcsoport célja meghatározni és terjeszteni a méltányosság, a lojalitás, az integritás és az átláthatóság értékeit és elveit, mint a vállalati testületek, az alkalmazottak és a Cégcsoportok céljainak elérése érdekében dolgozó összes munkatárs magatartásának vezérfonalait. Ezektől az elvektől való eltérő viselkedés semmilyen körülmények között nem indokolható, még akkor sem, ha a Cég érdekében és/vagy hasznára jár el valaki.

A teljes Etikai Kódex letöltéséhez kattintson ide