Légzőszervrendszer

Légzőszervrendszer

A légzőszervrendszeri megbetegedések előfordulásik gyakoriságuk, a ráfordított költségek és a mortalitás szempontjából is a második helyen állnak, és ezen mutatókban kizárólag a kardiovaszkuláris betegségek előzik meg őket. Európában a légzőszervi megbetegedések közül a tüdőgyulladás és a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD) a vezető halálokok. Világszerte emberek százmilliói szenvednek minden nap krónikus légzőszervrendszeri megbetegedéstől. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint 300 millió asztmás, 210 millió COPD-s beteg él a Földön, és további milliók szenvednek allergiás rhinitiszben, és egyéb, gyakran nem is diagnosztizált krónikus légzőszervi megbetegedésben. 
A klímaváltozás egészségre káros hatásaival kapcsolatban WHO pontosan leírta a következtetéseit. A jövőben Európában, - ahogy máshol is - a krónikus légzőszervrendszeri és tüdő betegségek okozta halálesetek számának növekedésére lehet számítani.
Az N-acetilcisztein nyákoldó hatása széles körben ismert, az ilyen hatóanyagot tartalmazó gyógyszerek enyhíthetik az akut, illetve krónikus hörgőgyulladásban szenvedők tüneteit.
Ezen terápiás területen alkalmazott készítmények köre nemrég új, hiauronsavat (HA) tartalmazó  termékekkel bővült, melyek különféle légzőszervrendszeri megbetegedések esetén alkalmazhatóak. Ezek közt található egy HA oldatot tartalmazó aeroszol, amely felső- és alsólégúti megbetegedések esetén a mukózus membrán fiziológiás állapotának helyreállítására és fenntartására javasolt.

Figyelmeztetés: A honlapon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvos-beteg kapcsolatot. A feltüntetett javallatok általános jellegűek, személyre szabott terápiát kizárólag kezelőorvosa rendelhet el.