Fájdalom és gyulladás

A fájdalomcsillapítás története több mint 5000 éves múltra nyúlik vissza. Azonban csak az elmúlt években gyűjtöttünk össze megfelelő tudást annak patofiziológiájáról, ingerérzékelésről és a fájdalomcsillapító hatóanyagok működési mechanizmusáról.

Függetlenül az eredetétől, a fájdalom, különösen, ha krónikus, potenciálisan olyan feltételt teremt, ami negatív hatással van az egyén életminőségére, megakadályozza, hogy tevékenykedjen, dolgozzon és aktív életet éljen. 
Egész Európában 500 millió munkanap veszik el egy év alatt krónikus vagy akut fájdalom miatt, aminek hatalmas a társadalmi és a gazdasági hatása.

Különböző gyógyítások vannak a fájdalom tüneti kezelésére, a nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (NSAID) egy ideje általánosan használtak, és különböző javallatokban, mint izom, ín és ízületi sérülésre, hátfájásra, menstruációs fájdalomra, fog- és fejfájásra.

Az IBSA a világpiacra egy innovatív megoldást hozott a gyógyszeres tapaszokkal, amiknél hidrogél technológiát alkalmaz. Ez teszi lehetővé az optimális hatóanyag felszívódást és gyors fájdalomcsillapítást a szöveti sérülések, a vázizomrendszeri rendellenességek és más klinikai esetek által okozott akut és krónikus fájdalmaknál.

IBSA: Pain and Inflammation