A négy alap pillér

Felelősségvállalás

A betegek számára a legjobb terápiás megoldás

Az IBSA számára a gyógyszerek gyártása magában foglalja az emberek általános egészségi állapotával és jóllétével való törődést: ezért az emberek és a környezet iránti felelősség erősen érvényesül a cég minden szintjén.

A vállalat filozófiájának alapját az a kulcsfontosságú inspirációs elv képezi, amely szerint a produktív gazdasági tevékenységből származó vagyonnak csak akkor van értelme, ha megosztják: az IBSA ebben látja munkájának szociális funkcióját és az emberek és környezet iránti etikai felelősségvállalást.

Egészségügyi ellátásra vonatkozó nézeteinek megosztása érdekében, a szociális és környezeti védelemre vonatkozó bevált gyakorlatok bevezetésére való figyelemfelhívás céljából, a csoport 2016-ban létrehozta első fenntarthatósági jelentését, amelyben összegyűjtötte és leírta a vállalat 2015-ös évben a fenntarthatóság érdekében tett lépéseit és eredményeit, és az átfogó kép érdekében vizsgálva az előző három évet is. A 2016-2017-es évekre vonatkozó jelentést 2019 év végén tesszük közzé.