Mozgásszervrendszer

A mozgásszervrendszeri rendellenesség a világ népességének körülbelül 10%-át érinti, ami két alcsoportra oszlik: gyulladásos és kopásos formájú. Jellemző, hogy kezelés nélkül krónikussá tudnak válni, ami visszafordíthatatlan sérülést okoz az ízületi struktúrákban, ami súlyos mozgáskorlátozottsághoz vezethet. Reumás megbetegedések az ízületek vagy izmok gyulladásának, duzzadásának fájdalmas állapotai. 

A kor előrehaladtával az elváltozások, a sérülések, a felszedett kilók, az öröklött tényezők, az ízület használtsága, egy részről a mozgáshiány, más részről degeneratív rendellenességek sorozata az ízületeken és a kapcsolódó szerkezeteken, mint pl. a csontokon, szalagokon, ízületeken, negatívan befolyásolják a napi életünk aktivitását.

Az artrózis a leggyakoribb ízületi rendellenesség, és legnagyobb részt ennek tulajdonítható a legtöbb mozgásképtelenség a világon. Európában a közepes és súlyos artrózisos mozgáskorlátozottság körülbelül 40 millió embert érint. Az artrózis a védő porcréteg kopásában nyilvánul meg, ami miatt a szabadon lévő csontok egymáshoz érnek, az ízületek általános romlásához vezetnek, és inaktivitás vagy megerőltető használat után fájdalmat és merevséget okoznak. A leggyakrabban érintett ízületek a térd, a csípő és a kézízületek. Az IBSA artrózisos portfóliója szájon át bevehető gyógyszereket és ízületbe adható termékeket (orvostechnikai eszközök) tartalmaz.