Mozgásszervrendszer

Mozgásszervrendszer

A reumás betegségek az izmok és ízületek gyulladásával, duzzanatával járó fájdalmas kórképek. 
Az életkor, a sérülések, a túlsúly, az öröklött tényezők, a túlterhelés vagy épp a fizikai aktivitás hiányának következtében degeneratív elváltozások alakulhatnak ki az ízületekben és a kapcsolódó képleteken, úgy mint a csontokon, ínszalagokon és porcokon, ami akadályozza a mindennapi feladatok elvégzését.
Ezen kórképek közül a leggyakoribb az oszteoartritisz (OA), azaz csontízületi gyulladás, 
amely jelenleg a mozgáskorlátozottság vezető oka világszerte. Az Erópai Unióban közel 40 millió embernél okoz enyhébb vagy súlyosabb fokú mozgáskorlátozottságot.
Az OA a védelmi szerepet játszó porcok elkopását okozza, ezáltal a csontok súrlódnak egymáson, ami az ízület kopásához, degenerálódásához vezet. Ez inaktív időszak után, vagy túlterhelés esetén az ízület fájdalmával és merevségével jár.
 A leggyakrabban a térd, a csípő, valamint a kéz és a gerincoszlop ízületei érintettek.
Az IBSA ízületi betegségekre kifejlesztett termékei az alábbiak:

  • Az IBSA OA-ra kifejlesztett vezető terméke, egy szájon át való (orális) bevételre szánt, nagy tisztaságú, gyógyszerészeti minőségű kondroitin szulfátot tartalmazó gyógyszer, amely az OA okozta fájdalom és funkcionális károsodás esetén javasolt. A gyógyszer lassítja az ízületi szövetek/porcok struktúrális károsodásának folyamatát.
  • A termékcsalád másik tagja egy ízületbe adandó injekció, amely nagy tisztaságú, fiziológiás hialuronsav (HA) oldatot tartalmaz előretöltött fecskendőben, és különböző adagokban és hatáserősségekben is elérhető. A degeneratív folyamatok eredményezte fájdalomas és beszűkült mozgástartományú ízület kezelésére, valamint sérülések és egyéb ízületi elváltozások terápiájában alkalmazható. A HA képes növelni az ízületi folyadék viszkozitását. A HA injekciók hatékonyan alkalmazhatóak az OA által érintett ízületekben (térd, csípő és a kisebb ízületek pl. kéz ízületei) éppúgy, mint az inak egyéb patológiás állapotaiban. Ez a gyógyszercsalád további taggal bővült az utóbbi években, egy rendkívül innovatív termékkel, amely az IBSA által szabadalmaztatott hőkezeléssel nyerhető hialuronsav hibrid kooperatív komplex oldatot tartalmaz. 

Figyelmeztetés: A honlapon található információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik az orvos-beteg kapcsolatot. A feltüntetett javallatok általános jellegűek, személyre szabott terápiát kizárólag kezelőorvosa rendelhet el.