Humán reprodukció

A WHO (Világ Egészségügyi Szervezet) a terméketlenséget betegségnek ítéli. 
Különböző becslések készültek, ami alapján a fejlett országokban a párok 15-20%-a meddő.

Világszerte 90 millió embernek - van termékenységgel kapcsolatos gondja, ebből 25 millió Európában, azon a kontinensen, ahol a legnagyobb mértékben alkalmazzák a mesterséges megtermékenyítést, és ahol a kezelt ciklus beavatkozások 1995-ben 100 ezerről 2014-ben már 700 ezerre emelkedtek. Mostanában mindenhol a világban csökkent a termékenységi ráta. Még Afrikában is, ahol ugyan még mindig a legmagasabb, de az egy nőre jutó átlagos szülésszám 2000-2005 között és 2010-2015 időszakát összehasonlítva 5,1-ről 4,7re csökkent.  
Terméketlenségnek (link a Termékeny szavak-hoz a Felelősség alappillérnél) vitathatatlanul van egy társadalmi vetülete, ami nem lehetne szégyellnivaló, pedig mégis gyakran az, mert a párok kisebbsége egyedül néz szembe a probléma nehézségeivel.

Az orvostudomány ma már széles skálán alkalmazza az úgynevezett asszisztált reprodukciót (mesterséges megtermékenyítést; ART).

Az IBSA meddőségi kezelése tartalmaz emberi eredetű magasan glikozilált gonadotropinokat, amit különleges tisztítási eljárással nyertek és progeszteront vizes oldatban. 

IBSA: Reproductive medicine